Dans

Algemene info

Tijdens alle danslessen staat dansplezier voorop!

In de initiatielessen voor meisjes en jongens vanaf 6 jaar zal je op een speelse manier kennismaken met dans. Via een creatieve weg vol fantasie ontdek je wat je lichaam allemaal kan.

Tijdens deze eerste dansjaren is er ook een kennismaking met klassiek ballet. Er wordt een goede basishouding aangeleerd, het strekken van de voeten, en het begin van de klassieke port de bras.

Vanaf de 3e graad specialiseren we ons in de hedendaagse dans: releasetechniek, grondwerk, ruimtegebruik, expressie… Het is een actieve, energievolle stijl waarbij je jezelf helemaal kan uitleven in afwisselende muziekstijlen.

Om de 2 jaar kan je mee stralen op het podium in onze grote dansvoorstelling! Podium, belichting, kostuums… alles erop en eraan.

Studierichtingen

KLEUTERS

Danskriebels, een atelier dans voor de 2e en 3e kleuterklas wordt georganiseerd door CC Westrand. Voor alle info en uurroosters kan u terecht op hun website.

KINDEREN – JONGEREN

De opleiding bestaat uit een aantal langlopende studierichtingen bestaande uit 4 graden en 1 kortlopende studierichting.

Langlopende studierichtingen:

  • 1e graad: traject van 2 jaar (1u p/w)
  • 2e graad: traject van 4 jaar (3u p/w)
  • 3e graad: traject van 3 jaar (3u p/w)
  • 4e graad: traject van 3 jaar (2u p/w)

Kortlopende studierichtingen:

  •  specialisatie: traject van 2 jaar (2u p/w)