Studietraject

De opleiding bestaat uit een aantal langlopende studierichtingen bestaande uit 4 graden.

 

​Langlopende studierichtingen:

 

​1e graad: traject van 2j

2e graad: traject van 4j 

3e graad: traject van 3j

4e graad: traject van 3j

 

WOORDKUNST-DRAMA 

Wil je in het middelpunt van de belangstelling staan? Geniet je van alleen of samen met anderen een act ineen te steken en dit te brengen voor een enthousiast publiek? Of wil je net je plankenkoorts overwinnen? Heb je het moeilijk om jouw plekje in te nemen en te tonen/uiten/delen wat er eigenlijk allemaal in jou zit? Zing, dans speel je stiekem voor de spiegel maar klap je dicht zodra er iemand naar jou kijkt? Kun je in de les moeilijk je mond houden? Zit je moeilijk stil? Of schrijf je stiekem poëzie? Hou je van avontuur en weet je soms met je energie geen blijf? Of ben je net heel gevoelig en wil je daar graag beter mee leren omgaan? Misschien droom je om later acteur of actrice te worden?

Kortom: je wil spelen, jezelf kunnen zijn en je bovenal vrij voelen! Woord is dan echt iets voor jou!

ROOSTER

-

opties

vakken

lestijden p/w

totaal aantal uren p/w

1e graad  (2j)

vanaf 6j 

woordkunst-drama

woordinitiatie

1u

1u

2e graad  (4j)

vanaf 8j

woordkunst-drama

woordatelier

1u

1u

3e graad (3j)

jongeren

verteltheater

woordstudio

dramastudio

1u

1u

2u

3e graad (3j)

volwassenen

speltheater

dramastudio           speltheater

1u

     1u     

2u

4e graad (3j)

speltheater

dramalab

theater

1u

1u

2u

Instapleeftijden moeten bereikt zijn op 31 december 2021. 
Als je 9 of 10 jaar bent, stroom je in op leeftijd. Als je 11 jaar bent, start je in het 3e jaar van de 2e graad (2.3). Eind oktober wordt beslist of je het niveau behaalt om bij je leeftijdsgenoten te blijven zitten. Als je 11+ bent, neem je best contact met de directie. 

Volwassenen stromen in in de 3e graad.

VAKKEN en uurroosters

Droomde je er als kind al stiekem van om acteur of actrice te worden? Heb je eigenlijk altijd theater willen spelen, dingen willen maken? Wil je terug creatiever bezig zijn? Zoek je een nieuwe  hobby of een uitlaatklep? Of ben je op zoek naar dat deeltje in jezelf dat niet bang is? Wil je terug vrijheid voelen, dingen loslaten, kinderlijke onbevangenheid opzoeken? Misschien wil je wat meer zelfvertrouwen opdoen? Jezelf verruimen, je plek leren innemen en voor een publiek durven staan? 

Kortom wil je spelen en ben je ouder dan 18? Dan ben je erg welkom in de opleiding woord voor volwassenen.

De rode draad doorheen de theateropleiding is spelplezier. We ontwikkelen wat al aanwezig is en vertrekken vanuit ieders eigenheid. Om je vrij te voelen en je creatief te durven uiten moet je in de eerste plaats durven zijn! Alles heeft te maken met vrijheid. We gaan op zoek naar het kind in onszelf: eentje zonder al te veel angsten, dat niet teveel nadenkt maar durft te springen, dat niet oordeelt en toelaat te laten gebeuren wat er op dat moment komt. Want dat is spelen!

Als je de opleiding wil volgen, heb je wekelijks 2 opeenvolgende lesuren. 1 uur in groep (dramastudio) met alle volwassenen samen en 1 uur individueel speltheater, in kleine groepjes van ongeveer 4 personen.

jongeren
volwassenen