MUZIEKGESCHIEDENIS

loopt over 3 jaar (2u p/w)

maandag 19u - 21u

SPECIALISATIE

loopt over 2 jaar (2u p/w)

Heb jij altijd al willen weten waarom een muziekstuk op een bepaalde manier is geschreven? Wat maakt een compositie klassiek, romantisch, impressionistisch,...? Zitten er misschien ook dingen in de muziek verstopt die je niet meteen opvallen bij een eerste beluistering?

Wie waren de belangrijke componisten uit de verschillende stijlperioden? Wat is er over hen bekend?

En wat gebeurde er naast de muziek: waar waren koningen, wetenschappers, filosofen of kunstenaars in die tijd mee bezig?

In de les muziekgeschiedenis gaan we in groep dieper in op al deze onderwerpen. Dit wordt steeds gekoppeld aan concerten of culturele uitstappen.

Zo krijg je een hele andere kijk op de muziek. Zelfs bij muziek die je al lang kende, ontdek je nog nieuwe details.

Muzikale voorkennis is niet vereist! Elkeen die zijn/haar blik op de muziek wil verruimen is welkom.

 

In de specialisatiegraad zijn de plaatsen beperkt. 

De directeur beslist op basis van de door de Vlaamse regering vastgestelde modaliteiten en na advies van de betrokkenen of de leerling toegelaten wordt tot de specialisatiegraad. Hierbij wordt rekening gehouden met de motivatie, de competenties en het potentieel van de leerling.

 

Wie reeds eerder is afgestudeerd of van een andere school komt, zal een toegangsproef moeten afleggen met twee werken van een verschillend karakter op het niveau van een eindexamen (4.3, voormalige H3).