Als men slaagt voor de 2e graad, kan men de opleiding vervolgen in de 3e graad in het vak hedendaags danslab.

Na de 4e graad kan men nog specialiseren.

DANS
kinderen/jongeren
vakken en uurroosters

1e graad

In de initiatielessen die meisjes en jongens kunnen volgen vanaf 6 jaar zal je op een speelse manier kennismaken met dans. Via een creatieve weg vol fantasie ontdek je wat je lichaam allemaal kan. Ritme en ruimtegebruik spelen een grote rol. 

Tijdens deze eerste dansjaren is er ook een kennismaking met klassiek ballet. Er wordt een goede basishouding aangeleerd, het strekken van de voeten, en het begin van de klassieke port de bras.

Na de 2e graad stroomt men verder door naar de 3e graad in de optie hedendaagse dans. 

Tijdens de lessen danslab wordt voornamelijk gewerkt rond loslaten, releasetechniek, grondwerk, ruimtegebruik, ademhaling en expressie. Het is een actieve, energievolle stijl waarbij je jezelf helemaal kan uitleven in de verschillende grond-, zwaai- en verplaatsende  dansoefeningen. Dit alles wordt ondersteund door afwisselende muziekstijlen. Uiteindelijk komt alles samen in een choreografie. 

In de 4e graad kan men kiezen uit 2 studierichtingen met de volgende finaliteiten: vertolkend danser en creërend danser. In beide richtingen volgt men het vak "danslab hedendaagse dans", maar zijn de verwachtingen en competenties die men dient te bereiken verschillend.

 

Na de 4e graad kan men nog de kortlopende studierichting "specialisatie" volgen. De directie beslist op basis van de door de Vlaamse regering vastgestelde modaliteiten en na advies van de betrokkenen of de leerling toegelaten wordt tot de specialisatiegraad. Hierbij wordt rekening gehouden met de motivatie, de competenties en het potentieel van de leerling. Wie reeds eerder is afgestudeerd of van een andere academie komt zal een toegangsexamen moeten afleggen.

2e graad

3e en 4e graad