52 fragmenten over liefde, vriendschap, verlangen, afscheid, waarin we zien dat afscheid pijnlijk kan zijn, maar ook grappig, luchtig of bevrijdend. 

 

kortfilm door Jenne Vande Velde en Tess Reweghs

 

Jenne en Tess zijn twee geweldige mensen en zeer fijne spelers die vorig jaar afstudeerden in de studierichting woordkunst-drama in de kunstacademie Dil'arte. 

 

Toen we na de paasvakantie door hadden dat samen repeteren en afstuderen met een mooie voorstelling voor publiek er jammer genoeg niet in zat door de coronacrisis, zijn we stukken gaan lezen.

Samen gingen we op zoek naar haalbaar materiaal. Materiaal tussen een jongen en een meisje, iets wat "filmbaar" was, ieder vanuit zijn eigen bubbel. 

En natuurlijk met een thema dat bij hun leefwerld paste.

 

We kwamen uit bij 52 keer afscheid nemen van Anna Van der Kruis.

 

Samen bewerkten we de tekst, beslisten waar welke soort beelden op paste, wat voice-over moest zijn, wat tegen de camera gezegd kon worden, wat in een skype gesprek hoorde, waar ze via berichtjes konden dialogeren...

 

en toen liet ik ze los en liet ze begaan. Ik had er alle vertrouwen in en bleef aan de zijlijn af en toe vragen of het lukte en of ze hulp nodig hadden...

 

...ze gingen verder aan de slag, verlegden wat deadlines, stuurden af en toe iets door en voilà:

ze maakten hun eerste kortfilm.

Zonder filmervaring maar met de nodige passie en goesting is dit het eindresultaat.

 

Ik ben ontzettend fier op hen. Wat mij vooral ontroert is dat ik echt een film van Jenne en Tess zie. Niet alleen als speler maar ook als persoon: ze hebben zich de tekst eigen gemaakt en er hun ding mee gedaan.

...en ze hebben voor zichzelf iets om naar terug te kijken en te delen met anderen: een publiek.

En wie weet...

volgen er nog filmprojecten...

 

 

Veel kijkplezier!

https://youtu.be/5h6PTatoSaY

 

Griet Boels, leerkracht theater